Expertsessie – Lean Startup: Roadmap en Succescriteria voor jouw organisatie

Deel 1 van deze sessie:

Door Marie-Louise Kok, digital learning expert (met de pumps in de modder!)

Met de Lean Startup methode kun je snel en goedkoop testen of je op de goede weg bent. Flexibeler en slimmer kan bijna niet!

De Lean Startup (ontwikkeld door Eric Ries) wordt toegepast door bijna ieder startend bedrijf ter wereld. Maar deze onderzoeksmethode is ook bruikbaar in grotere organisaties met een bestaande organisatiestructuur. Het helpt je in innovatie en business development, bij versnellen, bij verandering en bij productontwikkeling.

Wat erbij hoort: in gesprek met je klant, falen mag, experimenteer en valideer.

Wat je niet meer doet: businessplannen schrijven, alles tot 2 cijfers achter de komma doorrekenen en je laten tegenhouden door de beren op de weg.

Nieuwsgierig geworden of Lean Startup iets is voor jou en jouw organisatie? Kom naar deze sessie!

Als digital learning expert verzorgt Marie-Louise Kok onder meer bij Leyden Academy (internationale) MOOC’s, online leerplatformen en leerprogramma’s. Voorheen werkte Marie-Louise o.a. als Intrapreneur bij Sanoma. Ze stond echt met de ‘pumps in de modder’ met betrekking tot de Lean Startup methode. Ze won een investeringsfonds voor learning startup Ucourse.nl. En zette ze met een team onderwijshulpmiddel Listr.nl in de markt.


Deel II van deze sessie:

Learning Journey van Linda Oranje, HR Business Partner Ahold Delhaize en fan van Lean Startup

Linda Oranje is HR Business Partner bij Ahold Delhaize en ‘believer’ van lean startup. Ze schetst de stip op de horizon waar haar organisatie naar toe wil en de stappen die ze zet om daar te komen.
Welke projecten pakt zij op? En vooral HOE? Waar begin je? Wie neem je mee in je droom voor het slagen van je opzet? Wat zijn succes- en faalmomenten of risico’s en hoe deel je die? Hoe zorg je voor opschaling en gewenste verandering van richting? Leer van Linda’s persoonlijke Learning Journey bij een organisatie die continue in ontwikkeling is.

Nieuwsgierig geworden of Lean Startup iets is voor jou en jouw organisatie? Kom naar deze sessie!

Linda Oranje is HR Business Partner bij Ahold Delhaize. Opgeleid als docent en onderwijskundige en gespecialiseerd in Learner Engagement, ontwikkelde zij tal van blended en online trainingsprogramma’s. Ze werkte o.a. aan startup Clipscool van Sanoma, voor De Efteling en bij HRD adviesbureau GITP. Linda is voortdurend op zoek naar een beter samenspel tussen opleiding en praktische werkcontext.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023