Hoe verhoog je op een simpele manier de productiviteit binnen jouw organisatie?

Door Thomas Buus Madsen | Bookboon

 

Hoe vaak zie jij problemen ontstaan door miscommunicatie? Bijvoorbeeld dat projecten vertragen of niet goed lopen. En hoeveel bedrijfsprocessen zouden makkelijker verlopen wanneer contact tussen collega’s soepeler gaat?

Alhoewel vele bedrijven erkennen dat de soft skills van medewerkers erg belangrijk zijn, investeren daadwerkelijk niet veel bedrijven in deze competenties van hun medewerkers. Managers schuiven plannen over Soft skills cursussen en trainingen vaak vooruit omdat er andere ‘prioriteiten’ zijn of omdat er geen budget is vrijgemaakt.

Wat deze bedrijven zich niet realiseren is dat iedere dag dat deze belangrijke groei en ontwikkeling onder medewerkers niet wordt gestimuleerd, een groot verlies is. Ze lopen enorme kansen mis om de productiviteit van hun medewerkers te vergroten en goed personeel te behouden. Daarnaast vormt het gebrek aan goede soft skills een groot risico op het gebied efficiëntie. Miscommunicatie en onderlinge frictie zitten efficiënt werken flink in de weg.

12% productiviteitstoename – toename van 10% in behoud (goede) medewerkers

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen impact van het ontwikkelen van goede soft skills bij medewerkers aan. Recente studies van Boston College, Harvard University en de University of Michigan wijzen uit dat soft skills trainingen de productiviteit van de medewerkers met 12% verhogen en het behoud van (goed) personeel met 10% verhoogd. Daarmee betaald een investering in training van soft skills zich direct terug tot wel 250%*.

Verschillende personen hebben natuurlijk verschillende niveaus en behoeften. Daar zit hem ook de uitdaging in wanneer het op het ontwikkelen van deze soft skills aankomt. Traditionele leermethoden zijn daarom vaak niet passend of schaalbaar. Gelukkig kunnen we tegenwoordig met de kracht van de digitale wereld bestaande leerprogramma’s aanvullen met methoden die persoonlijker en dus veel effectiever zijn.

Er is vandaag de dag geen enkele reden meer om nog langer te wachten met het ontwikkelen van soft skills. Iedere dag dat u uw medewerkers niet in de gelegenheid stelt zich hierin te verder te scholen, is een gemiste kans om productiviteit te verhogen en goed personeel te behouden. Laat deze kans niet langer liggen, act NOW!

Thomas Buus is de COO en co-founder van Bookboon. Een Deense eBook uitgever die een plug and play e library biedt met meer dan 800 korte en bondige e books en audio books over management, persoonlijke ontwikkeling, soft skills en IT. De boeken zijn geschreven door gerenommeerde auteurs. Bookboon werkt oa voor ING, KPN, NN, Nuon, SAP, Siemens etc.

Bekijk de sessie van Bookboon tijdens Next Learning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023