Een digitale leeroplossing waarmee kwaliteitsaudits moeiteloos worden doorstaan

Aantoonbaar gecertificeerd personeel

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers aantoonbaar gecertificeerd zijn binnen een productieproces waar hoge kwaliteits- en veiligheidseisen worden gesteld? En hoe stimuleer je een gezonde leercultuur waar medewerkers het beste uit hun zelf halen, ongeacht hun achtergrond, opleidingsniveau of functie binnen de productieketen? Om op deze vraagstukken te anticiperen, koos Teijin Aramid in 2017 voor de leer- en ontwikkeloplossing van Infolearn.

Over Teijin Aramid
Chemieconcern Teijin Aramid is ‘s werelds grootste producent van aramide, een ijzersterk vezel dat wordt gebruikt in allerlei toepassingen, bijvoorbeeld in kogelvrije vesten en Formule 1 banden. Het productieproces is complex en onderhevig aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. Certificering is nodig om aan de borging van wettelijke kwaliteitsaudits te voldoen. “Tot 2 jaar geleden was onze opleidingsadministratie en certificering georganiseerd op de diverse locaties”, vertelt Learning & Development adviseur Nathalie te Rietstap. “We waren compliant, maar het was soms lastig om tijdens audits de bekwaamheid van onze medewerkers aan te tonen. Mede omdat de bewijsstukken over de locaties heen lagen. Er was sterke behoefte om alles in één digitaal systeem te borgen.”

Verantwoordelijkheid over eigen leerproces
Om de bekwaamheid en de certificering van de medewerkers te borgen en tegelijkertijd een verandering teweeg te brengen van de leercultuur binnen de organisatie, ging Teijin begin 2017 op zoek naar een digitaal systeem dat past bij de huidige tijdsgeest, toekomstbestendig is en bovendien aansluit bij de leer- en ontwikkeldoelstellingen van het concern. Daarnaast was behoefte aan een partner in leren, die ondersteunt in de uitdagingen die het concern op het gebied van leren en ontwikkelen heeft. Zoals de grote diversiteit aan doelgroepen, trainingen, vraagstukken en het feit dat digitaal leren binnen de industrie nog écht in de kinderschoenen staat.

“Naast een breed cursusaanbod, biedt de Academy 24/7 inzicht in de trainingsstatus van medewerkers”

Perfecte match met Infolearn

Eind 2017 maakte Teijin de keuze voor een samenwerking met Infolearn. Er bleek een perfecte match tussen de ambities en leerdoelstellingen van het concern en de mogelijkheden die Infolearn met haar leer- en ontwikkeloplossing aanbiedt. Zo heeft iedere medewerker toegang tot zijn persoonlijke kwaliteitsportfolio, waarmee in één oogopslag de voortgang van het eigen leerproces inzichtelijk is, maar waarmee de medewerker ook gestimuleerd wordt om zelf actie te ondernemen voor zijn volgende (leer)stap.

Te Rietstap: “Voorheen boden we alleen klassikale scholingen aan. Dat doen we nu nog steeds, maar nu kunnen we al veel van de stof in onze e-learnings aanbieden. Dat is gezien de drie productielocaties ook echt een uitkomst. Daarnaast toetsen we permanent op de werkvloer. Complete praktijkinstructies liggen nu vast in onze Teijin Aramid Academy.”

 “De consultants van Infolearn denken met mij mee en zoeken altijd naar de best passende oplossing”

Nu twee jaar verder..
Te Rietstap ontvangt nog altijd positieve reacties over het gebruik van de Academy. Medewerkers reageren enthousiast en managers zijn tevreden met de vele inzichten en uitgebreide (soms confronterende) rapportages. Stress richting de audits hebben ze bij Teijin (bijna) niet meer. “We hebben afgelopen audit volledig gehaald en ze gaven aan dat ze de komende twee jaar niet terug komen”. Die tijd kan ze mooi besteden aan de verdere doorontwikkeling van de Academy, het leerprogramma en nieuwe leermethodieken, waaronder een toepassing om een onderdeel uit het productieproces via een VR-bril aan te leren. Mooie stappen die we samen met Infolearn gaan zetten.

Meer weten over de leer- en ontwikkelingoplossing die Teijin gebruikt? Kom dan naar de presentatie van Nathalie of loop langs bij de stand van Infolearn (Playground | A8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023