Hoe wordt jouw bedrijf een lerende organisatie?

Professionals geven een exclusief kijkje in hun lerende organisatie. Brad Watt, Katie Coates, Michelle Graham en Brandon Carson delen de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van leren in het bedrijfsleven. Wat houden de ontwikkelingen precies in en hoe implementeren de leerprofessionals deze leermogelijkheden in hun organisatie?

Multinational Colgate-Palmolive als lerende organisatie

Brad Watt, Chief Learning Officer bij Colgate-Palmolive, benadrukt vier belangrijke prioriteiten voor het bedrijf op dit moment:

 • De leercultuur bevorderen;
 • De vaardigheden up-skillen;
 • Een digitale benadering omarmen;
 • De leeruitkomsten meten.

Colgate is een lerende organisatie door zich te richten op een ‘growth mindset’, nieuwsgierigheid en experimenten. Het up-skillen van vaardigheden is volgens Brad cruciaal om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast draagt het bij aan het behalen van zowel professionele als persoonlijke doelen. Colgate zet communities op om dit te ondersteunen. Door een digitale benadering te omarmen, faciliteert Colgate het sociale leren. Om de leeruitkomsten op individueel en organisatorisch niveau voortdurend te meten, implementeert de multinational verschillende tools.

Wat is Performance Support?

Performance Support biedt de benodigde hoeveelheid kennis, taak-, en productiviteitsondersteuning aan de gebruiker. Precies op het moment dat hij of zij daar behoefte aan heeft. Hiermee verbeteren de prestaties van werknemers, doordat zij zelfhulpmiddelen ter beschikking hebben tijdens hun werk. Effectieve Performance Support in jouw lerende organisatie levert de volgende voordelen op:

 • Productievere medewerkers;
 • Medewerkers presteren sneller op het gewenste niveau;
 • Behoud van kennis en vaardigheden;
 • Betere prestatiemanagement;
 • Medewerkers voelen zich gerust om te ontwikkelen en om verantwoordelijkheid te nemen.

Performance Support in de praktijk

Gezien de veelbelovende resultaten van Performance Support, vraagt Katie Coates zich in een proefschrift af waarom het merendeel van organisaties dit nog niet implementeert. Katie, Directeur van Learning bij McKinsey & Company en PhD, beantwoordt in dit proefschrift wat lerende organisaties drijft om Performance Support wel toe te passen. De beïnvloedingskracht van L&D-professionals op anderen blijkt hierin een cruciale factor te zijn.

Wat hebben jouw medewerkers in de toekomst nodig?

Denk na wat jouw medewerkers in de toekomst nodig hebben en mogelijk moeten leren om een lerende organisatie te blijven. Michelle Graham, Global Head of Learning & Development bij AON, volgt ontwikkelingen in de markt om de positie van de organisatie daarin te lezen. Volgens Michelle is het hierbij van belang om “het gesprek met de business” te voeren binnen je eigen organisatie. Als het gaat om een leervraag moeten vier punten altijd onderdeel zijn van dit gesprek, namelijk: het probleem van de organisatie, hoe succes eruitziet, meetbare prestatie-indicatoren en doelen.

Kritieke factoren voor het succes van medewerkers

Volgens Brandon Carson, Vice President van Learning bij Walmart, zijn er vier kritieke factoren voor het succes van medewerkers, namelijk:

 • Digitale versnelling
 • Inclusiviteit
 • Groei
 • Welbevinden

Hoe speelt Walmart in op deze factoren?

Om de digitale transformatie te versnellen en de werknemerservaring en bedrijfsresultaten te verbeteren, richt Walmart zich op digitale manieren van werken. Daarnaast streeft de organisatie naar een divers, eerlijk en inclusief klimaat waar werknemers hun stem gebruiken om ideeën aan te dragen. Dit draagt bij aan de inclusiviteit van het bedrijf. Om de mogelijkheid tot voortdurende groei van werknemers te garanderen, biedt Walmart groei-, ontwikkelings- en leermogelijkheden. Omtrent welbevinden richt Walmart zich tot slot op het fysieke, emotionele en financiële welzijn van haar werknemers. Dit inclusief beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Kom meer te weten over leren dat ertoe doet!

Wil jij meer te weten komen over de ontwikkelingen op het gebied van leren? Meld je dan nu aan voor het Next Learning congres 2023 van SBO en ga samen met andere Learning-professionals op zoek naar leren dat ertoe doet. Het programma is ontworpen vol nieuwe werkvormen, gericht op leren door te doen en samen leren. Bepaal zelf hoe je graag leert en stel je persoonlijke programma samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023