Werken in ontwikkelsprints samen met de klant: leer hoe je dat doet!

De aanpak + zelf ervarend leren + ontwerp afleveren + samen met de opdrachtgever (klant). Procescoach ontwikkelsprints: Marcel de Leeuwe, Leerbeleving.nl

In korte sprints ontwikkel je samen met een real life opdrachtgever een leeroplossing. Je leert de stappen van het iteratieve proces kennen: prototyping, testen, verbeteren, verder ontwikkelen, etc. Het model is snel uitgelegd. Daar kun je over lezen in je eigen tijd. In deze sessie willen we samen met jou aan de slag. Dan leer je véél meer! Ondervind zelf waar de kansen en de uitdagingen liggen.

Je gaat samen met ons op zoek naar een leeroplossing die niet alleen goedkoper is, maar ook veel sneller en effectiever. Daarbij maken we gebruik van wat wij ‘laaghangend fruit’ noemen: tools  en werkvormen die je snel leert hanteren en kunt inzetten, zonder afhankelijk te zijn van de leverancier. Denk aan social tools, social learning, webinartools, e-learning creation tools, interactieve video, app builders etc.

Ontwikkelsprints volgens het ‘Successive Approximation Model (SAM-model van Michael Allen).

De aanpak:

  1. Wij zorgen voor materiaal zodat je in deze sessie direct aan de slag kan gaan: de preparation-fase doen wij voor jou!
  2. Op 27 september gaan we, gedurende één sessieronde van het event,
    in de Design-fase. Doel: definitie globale aanpak.
  3. Na het event kun je weer meedoen (hoeft niet)!
    In een aantal sprints ontwikkelen we samen een aantal prototypes.
  4. We sluiten af met een inspirerende pitch aan de opdrachtgever.

De opdrachtgever is een Goed Doel.
Terwijl jij werkt aan je eigen nieuwe skills, helpen we een goed doel met een krap budget!

Update: We hebben naar de omstandigheden de sessie herontworpen. In deze tijden wordt aan ons flexibiliteit gevraagd en moeten we snel inspelen op nieuwe situaties. We gaan in deze sessie wél aan het werk met de kern van ontwikkelsprints en agile werken: Design Thinking. Maar niet rondom een goed doel. We nemen jullie mee in de basis van ontwikkelsprints en daarna gaan we snel in groepen aan het werk. Op een creatieve manier doorlopen we een design thinking sessie. Aan het einde hebben we dan een ontwerp gemaakt voor een mobiele app! De briefjes en stiften liggen op jullie te wachten. Ervaar hoe het werkt en wat je in korte tijd kunt bereiken.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022