Open Badges als sterke troef voor de Lerende Stad

Martijn Bos | Programmamanager De Lerende Stad Oss

Lange tijd leek er zich in Nederland weinig te ontwikkeling rondom Open Badges, de internationale open standaard voor het erkennen van leren en ontwikkelen. O.a. SURF (ondersteunende ICT vereniging in HBO en Universiteiten) zet zich al jaren in voor de ontwikkeling van deze standaard.

Nu is er uit een geheel andere hoek een interessante ontwikkeling gaande die de Open Badge een boost kan gaan geven. Het werkt samen met een blockchain-concept en een app waar de Open Badges zichtbaar worden op de landkaart; een virtueel leerlandschap.

Martijn Bos zet Open Badges en de app in in de gemeente Oss.

Hij heeft met zijn team de UNESCO Lerende Stad Oss (www.lerendestadoss.nl) ontwikkeld. Het doel is om de gemeente Oss een inclusieve rijke leeromgeving te laten zijn waar leren en ontwikkelen toegankelijk is voor iedereen.

Zij zien Open Badges als een online verrijking van het cv, waardoor de ‘eigenaar’ betere kaarten heeft op de arbeidsmarkt. Het is een rijke aanvulling op de basis die gelegd wordt door het reguliere onderwijs.

De gemeente, het lokale onderwijs en ondernemers, de provincie Brabant zijn co-financiers en samen met UNESCO zien zij een grote meerwaarde in de stad als rijke leeromgeving.De gemeente heeft zich zelfs als learning city aanmelden bij UNESCO. “Met dit initiatief lopen we echt voorop!”

Martijn laat je in deze sessie zien hoe het concept van Open Badges werkt:

Welke data worden er gedeeld via een Open Badge?
Hoe werken Open Badge-systemen?
Wat is de meerwaarde van Open Badges t.o.v. diploma’s en certificaten?
Wie is eigenaar van een Open Badge?
Wat is de waarde van een Open Badge en wie bepaalt dat?

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022