Interactief leren met Scenario-based e-Learning

Marcel de Leeuwe | Leerbeleving.nl

Let op: deze sessie wordt alleen gegeven tijdens het live event op 27 september.

Scenario-based e-Learning of Branching Scenario is een krachtige interactieve e-Learning werkvorm waarmee je complexere leerdoelen kunt bereiken. Het is een verhalende manier waarin de lerende in een praktijksituatie zijn kennis moet toepassen en actie onderneemt. Het daagt de lerende uit, vereist dat hij een beslissing neemt en presenteert vervolgens de consequenties. Elke consequentie levert nieuwe uitdagingen en meer keuzes op.

Terwijl de lerende beslissingen neemt, ontvouwt het verhaal zich op onvoorspelbare manieren, waardoor het boeiend en leuk wordt.

Branching Scenario’s zijn vergelijkbaar met de Choose Your Own Adventure-boeken. Alleen in plaats van een prinses uit een kasteel te redden, zijn e-Learning-scenarioverhalen opgebouwd rond het omgaan met boze klanten, onderhandelen met leveranciers, het managen van werknemers en andere zakelijke uitdagingen.

Tijdens deze ALS EEN PRO-sessie ga je hands-on aan de slag met H5P en krijg je toegang tot de leeromgeving van Leerbeleving.nl. Daar blijft je werk staan, zodat je er later weer mee aan de slag kunt en het ook kunt downloaden.

In deze sessie leer je:

  • Welke leerdoelen heel goed passen bij branching scenario’s
  • Hoe je een branching scenario maakt in H5P
  • Op welke manier je H5P interactieve content kunt gebruiken, ook als het niet in je systeem beschikbaar is
Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022