Eenvoudig en effectief leren op de werkplek: VR Blended Action Learning

Blijven leren is noodzakelijk. Maar eigenlijk hebben we daar geen tijd voor. Tenminste, als het allemaal in trainingszaaltjes moet, het hele team bij elkaar. Liever sneller én goedkoper. Kan dat?

Tijdens het Next Learning Event 2021 komen vele oplossingen aan bod. Volg deze sessie van Dennis van Heerden over een verfrissend eenvoudige aanpak voor leren op de werkplek.

Zijn bedrijf Good Work Personnel kan het werk bijna niet aan.

Ziekenhuizen, brandweer, rijksoverheid, zorgverzekeraars, politie – overal gebruiken ze de Blended Action Learning aanpak. In veel gevallen met realistische en ‘eenvoudige’ passende VR-simulaties.

Met een licentie van het VR-platform EyeQ en een gebruikerstraining kan een organisatie volledig zelfstandig het hele jaar eigen VR-trainingen uitvoeren. Eenvoudig zelf VR maken of met behulp van een ontwikkelde voorraad aan materiaal.

Blended Action Learning gaat uit van het principe dat je het meest effectief leert op de werkplek, tijdens het werken.  In de VR omgeving speelt deze werkplek een belangrijke rol als onderdeel van één van de leerinterventies in opleidingsaanbod. De nieuwe dingen die je leert kun je direct toepassen in het werk: je verbetert jezelf al lerende en al werkende.

Het stimuleert tevens het zelf-reflecterend vermogen: een essentiële kwaliteit in de snel veranderende werkomgeving.

Dennis van Heerden, Opleidingskundig Adviseur, VR-expert Good bij  Work Personnel Development B.V.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022