Nieuw Curation Platform – nieuwe speler in leerland!

Door: Gijs Groeneveld, Partner TeachPitch. Gijs is verliefd op leren. En hij roeide in 66 dagen de Atlantische Ocean over!

80% van wat we ontwikkelen is al een keer bedacht en gemaakt *). Ergens op de wereld. Door iemand. Alleen weten we het niet en kunnen we er niet bij. Dat is niet alleen jammer, maar ook een enorme verspilling van tijd, moeite en geld. Als we al die kennis en inzichten zouden kunnen bundelen brengen we zomaar onze eigen docenten, trainers en vakdocenten direct op een veel hoger niveau. En onze lerenden krijgen de beste kennis en informatie die beschikbaar is.

Curation platform TeachPitch heeft de daad bij het woord gevoegd. Vijf jaar geleden opgestart vanuit de UK. Een platform dat docenten en scholen over de hele wereld gecureerde content biedt, mede met gebruik van artificial intelligence. Docenten trainen elkaar via online modules om technologie beter in te zetten en te gebruiken.

TeachPitch werkt met meer dan 212 geronomeerde platforms: https://teachpitch.com/sources. Het gaat om video, audio, artikelen, examens, games, lesplannen, curricula etc. Deze platforms worden gescreend op kwaliteit en gebruik door de TeachPitch-gebruikers. Reeds 35.546 gebruikers uit 205 landen zijn actief op het platform en dat aantal groeit elk week. Het voorziet in een enorme behoefte.

Waarom bij Next Learning een sessie over een platform voor docenten? Omdat materiaal dat op scholen wordt aangeboden, vaak ook enorm interessant is voor de werkende mens. Denk aan de MOOCs!

Andersom kan het ook heel erg interessant zijn om op dit platform aan te sluiten. Kortom, hoogste tijd om kennis te maken met deze vernieuwer in leerland

*) bij wijze van spreken. Niet wetenschappelijk onderbouwd.

Next Learning 2021 website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021