Een quickscan voor je L&D afdeling

Door Guus van Deelen | Doorgewinterde opleidings- en prestatieprofessional met een eigenwijze blik op het vakgebied.

 

50 Shades of L&D
Een quickscan voor je L&D afdeling

L&D-afdelingen groeien vaak organisch. Een goed doordachte bouwtekening ontbreekt regelmatig. Het gevolg? Een kleurrijke lappendeken, waarbij samenhang soms onduidelijk is.

Elke organisatie geeft L&D anders vorm. Van een academie met trainingsaanbod tot een intern consultancybureau dat projectmatig aan strategische vraagstukken werkt. De ene keer met een sterke focus op leren, een andere keer gaat het juist om presteren. Alles is mogelijk, als het maar een bewuste keuze is. Een sterke koers leidt tot meer tevreden klanten, meer (positieve) impact op bedrijfsresultaten en een goed geoliede L&D afdeling. Met de L&D Quickscan bepaal je een sterke koers voor jouw afdeling

Met de L&D Quickscan breng je in kaart hoe het nu is, wat de gewenste situatie is en wat er nodig is voor de verandering:

  1. Wat (organisatievorm van L&D, bijv academy, projectbureau, coördinerende afdeling etc.))
  2. Waartoe (de why) (wat is onze opdracht, bijv. verplichte certificaten, ontwikkelen van generieke vaardigheden, leiderschapsontwikkeling, performance improvement etc.)

Je leert hoe je werkt met een toolkit, die je met je eigen team verder kunt uitdiepen. De Toolkit bevat een quickscan (downloadbaar)en workouts.

Lees het blog van Guus.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023