De reuze impact van (interactieve) online video voor L&D

Door: Martijn Bosman | Aviko & Rob Neeter | Zorganimaties & Jeroen Krouwels | hihaho.

 

Online video maakt in 2020 inmiddels 90% uit van al het internetverkeer wereldwijd en groeit nog steeds. Iedereen heeft een HD videocamera op zak, en vrijwel alle smartphone promotie campagnes gaan daarover. We communiceren wereldwijd in bewegend beeld.

 

Gevolg: de onomkeerbare trend van lezen naar kijken zet verder door.

 

75% van werkenden geeft inmiddels aan veel liever naar een video te kijken dan een tekst te lezen. Onder nieuwe generaties is dat percentage nog hoger. Universiteiten en hogescholen doen massaal aan ‘lecture capturing’, e-learning content platforms en MOOCs hanteren video als uitgangspunt in hun content strategie. En de allerbelangrijkste ontwikkeling: inmiddels is video net zo ‘clickable’ geworden als het internet zelf!

 

Dat biedt nieuwe perspectieven en uitdagingen voor nagenoeg alle multimediale communicatie-domeinen, en zeker ook voor L&D. Na ‘digital first’ (het netwerk) en ‘mobile first’ (het device) , is het nu ‘video first’ (de content).

 

In deze track leert u alles over de stand van zaken en de do’s en don’ts m.b.t. online video voor L&D aan de hand van twee succesvolle best practices uit de zorg (Zorganimaties) en industrie (Aviko).

Lees meer over hihaho

hihaho nodigt jou uit:

Next Learning 2021 website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021