hihaho: Eenvoudig zelf een video interactief maken

DIY tool: maak interactielagen op je video’s

In één dag heeft het Catharina Ziekenhuis Eindhoven (CZE) samen met hihaho een interactieve video over Klinisch Redeneren met COVID-19 patiënten gemaakt. Bedoeld voor de verpleegkundigen van CZE, maar CZE stelt deze kosteloos ter beschikking voor iedereen die er gebruik van wil maken.

 

hihaho is een zeer gebruiksvriendelijke online tool, waarmee je eenvoudig zelf video’s interactief kunt maken. In de layers van de video’s kun je hoofdstukken en menu’s aanmaken, vragen stellen, linkjes toevoegen, plaatjes invoegen, vertalingen invoegen, hotspots maken, inzoomen etc. hihaho staat voor het oplossen van frictie in bedrijfsprocessen, leren, communicatie en voorlichting door mensen self-supporting te maken met interactieve video

Of bekijk hier.

HiHaHo nodigt jou uit!

Online video maakt in 2020 inmiddels 90% uit van al het internetverkeer wereldwijd en groeit nog steeds. Iedereen heeft een HD videocamera op zak, en vrijwel alle smartphone promotie campagnes gaan daarover. We communiceren wereldwijd in bewegend beeld.

 

Gevolg: de onomkeerbare trend van lezen naar kijken zet verder door.

 

Dat biedt nieuwe perspectieven en uitdagingen voor nagenoeg alle multimediale communicatie-domeinen, en zeker ook voor L&D. Na ‘digital first’ (het netwerk) en ‘mobile first’ (het device) , is het nu ‘video first’ (de content). In de track op 15 september leert u alles over de stand van zaken en de do’s en don’ts m.b.t. online video voor L&D aan de hand van twee succesvolle best practices uit de zorg (Zorganimaties) en industrie (Aviko).

 

Bekijk hieronder de teasers van Jeroen Krouwels | HiHaHo, Martijn Bosman | Aviko en Rob Neeter | Directeur Zorganimaties:

St Jansdal over interactieve video

 

Vol passie hebben Jennie den Besten (hoofd van St Jansdal Academie) en Lisanne van Barneveld (adviseur e-learning) op Next Learning 2019 verteld hoe zij vanuit hun visie op opleiden, interactieve video inzetten binnen de St Jansdal ziekenhuizen. Het was een drukbezochte en inspirerende sessie, waarop we veel leuke reacties hebben gehad.

 

Bekijk hier de interactieve video, waarin zowel Jennie als Lisanne, samen met hun collega’s uit de praktijk, vertellen wat zij bereiken met interactieve video.

HiHaHo is een zeer gebruiksvriendelijke online tool, waarmee je eenvoudig zelf video’s interactief kunt maken. Video wordt steeds populairder in leertrajecten en dat is ook niet gek. Het is een hele aantrekkelijke, snelle en effectieve manier van leren en iedereen heeft een HD camera in zijn zak.

 

Geef de kijker de regie

Door een video te verrijken met een interactieve laag maak je deze veel krachtiger. Als kijker heb je  zelf de regie en word je actief bij de video betrokken. Interactief maken betekent dat je vragen, een menu, links, afbeeldingen, ondertiteling, hotspots, knoppen enz. aan een video toe kan voegen.

Verhoog het leerrendement met Learning-boosters

Interactieve video’s hebben met name een groot effect op het leerrendement als deze ingezet worden als zogenaamde learning-boosters om het eerder geleerde na afloop van een training extra onder de aandacht te brengen, voor een betere borging. Of bijvoorbeeld als korte leerinterventie om een specifiek onderwerp onder de aandacht te brengen.

 

Maak een video interactief in 3 eenvoudige stappen

Met HiHaHo maak je een video interactief in 3 eenvoudige stappen: 1. Je selecteert een video op bijvoorbeeld Youtube, Vimeo, je eigen videoplatform, of je upload de video in HiHaHo. 2. Je verrijkt de video met de gewenste interacties. 3. Je deelt de video met een link, embedcode, Scorm of xAPI.

Vervolgens kan je in de statistieken precies zien hoe de video bekeken wordt en wat de kijkers doen met de interacties. Scores van vragen kunnen zowel voor de kijker als de beheerder inzichtelijk gemaakt worden en kunnen ook teruggegeven worden aan het LMS.

 

Probeer het zelf

Wij kunnen het vertellen, maar het beste beeld krijg je door het zelf te proberen. Maak daarom een gratis account aan op hihaho.nl en probeer het zelf.

Next Learning 2021 website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021