Workshop: “5 Moments of Need™ model voor leren op de werkplek”

In deze workshop zullen Bob Mosher en Alfred Remmits aandacht schenken aan het innovatieve “5 Moments of Need” model, dat wereldwijd door organisaties wordt gehanteerd om op een gestructureerde wijze invulling te geven aan het werkplekleren.  Veel organisaties zijn zich namenlijk aan het oriënteren op een aanpak van leren en ontwikkelen, die het leren op de werkplek een veel belangrijkere plaats binnen onze leeroplossingen geeft. De benadering om het leren zowel in de klas als ook op de werkplek te laten plaatsvinden krijgt ook in Nederland steeds meer aanhangers, maar vraagt echter om een compleet andere benadering voor het ontwerpen van de opleidingen.

Voor veel organisaties is het ontwerpen voor “leren op de werkplek” nog een groot vraagteken en komt men vaak niet verder dan uitermate beperkte concepten rondom blended training en basis e-learning toepassingen. Bob zal met name ingaan op het ontwerp van werkplekleren op basis van de 5 Moments of Need, de principes daarvan toelichten en vervolgens zal Alfred een aantal concrete toepassingen van deze aanpak tonen aan de hand van aansprekende voorbeelden bij diverse organisaties, zoals Erasmus Ziekenhuis (Covid-19), Aviko (productie) en Stedin (ondersteuning installateurs).

Agenda (duur: 90 min):

  1. De belangrijkste trends op het gebied van werkplekleren en performance support
  2. Het waarom van de ontwikkeling van innovatieve werkplekleren oplossingen
  3. Introductie in de principes van de 5 Moments of Need methodologie
  4. Introductie in technologieën die werkplekleren ondersteunen
  5. Voorbeelden van toepassingen
  6. Discussie

Bob Mosher is de CEO van Apply Synergies en samen met Dr. Conrad Gottfredson de ontwikkelaar van de 5 Moments of Need methodologie; in 2010 hebben Bob en Con het bekende boek “Innovative Performance Support Solutions” gepubliceerd. Bob heeft voorheen onder andere gewerkt als directeur Learning & Development bij Microsoft en adviseert een aantal grote internationale organisaties, inclusief Facebook, de Amerikaanse overheid, Deloitte, Boeing en vele andere over de invoering van Werkplekleren

Alfred Remmits is ruim 34 jaar actief in de wereld van Leren & Ontwikkelen en verzorgt regelmatig workshops en opleidingen over de trends in leren en ontwikkelen en met name het op een innovatieve wijze ontwikkelen van werkplekleeroplossingen. Alfred is oprichter van Xprtise een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen, met kantoren in Nederland, USA en UK. Tevens geeft Alfred leiding aan de 5 Moments of Need Academie in Europa.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022