Waarom mensenkennis bij het maken van dashboards belangrijker is dan datakennis

In deze inspiratiesessie van een uur maak je kennis met datavisualisatie. Je ervaart zelf hoe mensen onbewust beïnvloed worden door visualisaties. Wat de risico’s zijn en waar de kansen liggen. Leer misleidende visualisaties doorzien en ontdek hoe je met simpele aanpassingen van een slechte grafiek een hele goede maakt. 

Als je weet hoe jouw lezer kijkt en denkt, dan kun je daar in je grafiekkeuze en design op inspelen en zo grafieken maken die zowel leesbaar als inspirerend zijn. Daarmee is mensenkennis belangrijker bij het maken van goede grafieken dan data kennis.

Deze sessie is voor iedereen die grafieken leest en maakt en voor iedereen die in online live trainingen anderen wil inspireren. Want deze workshop is verrassend in zowel de inhoud als de vorm. Michiel trakteert op een unieke, energieke, interactieve en inspirerende ervaring voor iedereen aan de andere kant van zijn scherm.

Over de spreker

Michiel Dullaert is gepassioneerd over datavisualisatie én over presentaties. Vanwege het verplichte thuiswerken, bouwde hij een hoek van zijn zolder om tot een miniatuur thuisstudio en verhuisde hij naar online. Michiel combineerde alles wat hij weet over data-ontwerp, visuele communicatie en storytelling en leerde nog een heleboel bij.

Zijn stijl kenmerkt zich door passie en enthousiasme. In een hoog tempo wisselen theorie en interactie elkaar af, doorspekt met anekdotes en heel veel voorbeelden uit de praktijk. Het doel: Anderen inspireren om zelf Data, Design en Storytelling te combineren tot de Perfecte Grafiek.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022