Nieuw EPD: met instructie van eigen collega’s snellere adoptie!

Jaco van der Worp | Groene Hartziekenhuis

Midden in de hectische COVID-tijd hebben we een nieuw EPD gelanceerd. Meestal komt de leverancier dan met een algemene training die totaal geen rekening houdt met de reeds aanwezige kennis. Het zou beter zijn als ze alleen de verschillen zouden trainen. Alleen wat nodig is, op het juiste moment, echte performance support.

We hebben het heft in eigen hand genomen en de training zelf gemaakt, samen met de key users. Dus gewoon met eigen collega’s op video. Bijkomend voordeel bleek dat de training veel sneller en beter werd geaccepteerd. De motivatie was hoog. Zelfs bij artsen, waarvan we vaak denken dat die liever klassikaal les hebben en meestal maken we speciaal voor die doelgroep een work arround. Nu niet.

Iedereen had het besef : ik wil de instructies bekijken, ik wil klaar zijn voor nieuwe EPD. Omdat het nieuwe EPD écht nodig was, hebben we minder getest dan we zouden willen. We zijn sneller liv gegaan dan normaal. Maar het succes was groot.

Na ruim 6 maanden een goed resultaat: 72.000 views / 2600 uur kijktijd (instructievideo) met 1600 mensen / 98% certificering. Had Jaco van der Worp, Senior adviseur Leren & Ontwikkelen, het net zo aangepakt zonder corona-crisis? Wat is het geheim van het succes?

Meld je aan!
Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023