MaxiWise: 5 Moments of Needs toegepast bij de verpleegkundige vervolgopleiding kinderoncologie (VVKO)

Marlies Kraamer & Rianne Vink

De afdeling L&D van het Prinses Maxima Centrum werkt sinds 2020 volgens een nieuwe visie: Van klassikaal naar werkplekleren voor nieuwe en ervaren medewerkers.

We werken met het ASK Delphi systeem, een performance Support systeem. Bij ons het dit: MaxiWise.

De wens vanuit de zorg is dat Leren écht op de werkplek geïntegreerd word, daarnaast moet de praktijkopleiding opnieuw ingericht worden. L&D heeft dit proactief en samen met de zorg opgepakt.  We integreren de praktijkopleiding en werkplekleren in MaxiWise waardoor het opleiden van nieuwe medewerkers nog beter op de werkplek kan en het eenvoudiger wordt voor ervaren medewerkers om bij te springen op een andere afdeling .

Bij de implementatie is een groot team betrokken geweest: projectteam L&D, teamleider zorg, vakinhoudelijke mensen en reguliere vervolgopleidingen. Een half jaar is intensief gesproken met zorgpersoneel over taken en processen. De stappen in dagelijkse werk zijn nauwkeurig in kaart gebracht. Voortdurend wordt gecheckt of de performance support werkt zoals bedoeld is.

Rianne en Marlies, beiden L&D Business Partner  in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie BV, vertellen over de implementatie, hun ervaringen in het proces en de resultaten.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022