Focus op Digicoaches; Digivaardig op Maat binnen Kennermerhart

Mariska van Elen | Kennemerhart

In de zorg wordt toenemend gebruik gemaakt van technologische innovaties. Om hier op een doelmatige en effectieve manier gebruik van te kunnen maken, is het noodzakelijk dat medewerkers in staat zijn om zelfstandig met deze vernieuwingen om te gaan. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een (groot) deel van de medewerkers in de zorg digitalisering als bedreiging ervaart en onvoldoende ICT competenties bezit. Dit leidt tot het ervaren van een hogere/extra werkbelasting en tot verlies van efficiency. Cliënten, medewerkers én organisaties hebben baat bij een programma om digitale vaardigheden te versterken.

Kennemerhart heeft zich daarom ten doel gesteld;

Verhogen van de kwaliteit van zorg en efficiency van werken door het verbeteren van de digitale vaardigheden van alle medewerkers.

  • Medewerkers maken optimaal gebruik van digitale technologie zoals ECD, apps, EHealth, domotica, of andere ICT-toepassingen
  • Medewerkers voelen zich competent in het gebruik van digitale technologie en ondersteund in hun werk
  • Medewerkers hebben meer tijd voor cliënt en begeleiding en ervaren minder werkdruk, meer werkplezier door digitale technologie

Focus op Digicoaches; Digivaardig op Maat

Om bovenstaande doelstelling te bereiken zet Kennemerhart sinds september 2020 Digicoaches in op de verschillende locaties.

Digicoaches zijn specifiek opgeleide collega’s, met affiniteit voor digitale en didactische vaardigheden. Zij werken mee op de werkvloer en hebben tijd om collega’s tijdens het werk te helpen met vragen en zo hun digitale vaardigheden te verbeteren. Kennemerhart faciliteert de Digicoaches in tijd, opleiding en ondersteuning.

Ervaring in andere trajecten (zoals digivaardigindezorg) geeft aan dat deze begeleiding erg goed wordt gewaardeerd en succesvol is.

Tijdens de workshop deelt Mariska van Elen op enthousiaste wijze haar ervaringen als projectleder Digivaardig op Maat binnen Kennemerhart en geeft ze tips om digivaardigheid binnen jouw organisatie op de agenda te krijgen.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023