Door: Isabel De Clercq
Working Out Loud is hot. Er wordt heel veel over geschreven maar de term is eigenlijk niet zo duidelijk. Waar gaat het over? En welke voordelen zijn er voor jou als individu om ermee aan de slag te gaan?
Working Out Loud. Het woord verscheen voor het eerst in 2010 en maakte toen een wereldwijde vlucht in 2015 met de publicatie van het gelijknamige boek “Working Out Loud” geschreven door John Stepper.
Ik vind zelf de term ‘Working Out Loud’ niet zo duidelijk. Showing and sharing your work vind ik zelf veel duidelijker. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat, kennisdelen en ophalen.
Kennisdeling, wat is daar nou zo nieuw aan?
Ten tweede gaat het om kennisdeling wat gebeurt op een hele systematische manier. Aan het einde van de dag vraag je jezelf af wat je geleerd hebt, wat je nieuwe ideeën en inzichten zijn en die deel je vervolgens online.
Het is bovendien niet alleen een hele systematische manier van kennisdeling maar ook een die op een heel proactieve manier gebeurd. Je deelt niet zo maar je kennis om antwoord te geven op een vraag die je gekregen hebt. Je deelt je kennis op voorhand omdat je er van uit gaat dat jouw inzichten ook nuttig zijn voor andere mensen in jouw omgeving.
Met andere woorden; Working Out Loud is het online delen van je werk zodat je anderen kunt helpen. Of andersom. Je zult versteld staan hoeveel kennis anderen voor jou kunnen hebben om jouw project nog beter te maken.
Drie goede redenen voor showing & sharing your work
Een van de vaak gehoorde argumenten tegen showing and sharing your work is dat men er geen tijd voor heeft. Bovendien hoor ik ook vaak “dat is iets voor narcisten en extraverte mensen onder ons”.
Ik zie alvast 3 goede redenen om te starten met showing and sharing your work.
- Door je kennis systematisch, proactief en online te delen bouw je een heel krachtig netwerk op. In dat netwerk zitten mensen die heel inspirerend en intelligent zijn en van wie je veel kunt leren. Je groeit dus niet alleen als professional maar het zorgt er ook voor dat je betere beslissingen neemt.
- Sharing and showing your work gaat niet alleen over het delen van werk dat af is maar juist ook om het delen van werk wat nog niet helemaal af is. Sharing work in progress! Als je meer open werkt ga je van je netwerk snel feedback krijgen waarmee jij wint aan snelheid en jouw werk wint aan kwaliteit.
- Showing and sharing your work start met zelfreflectie. Je gaat meer nadenken over jouw tijdsbesteding. Datgeen waar je goed in bent, jouw toegevoegde waarde binnen de organisatie maar ook over de talenten die belangrijk zijn om relevant te blijven binnen de organisatie en dat leidt uiteindelijk tot meer zelf leiderschap.
Sharing and showing your work is dus veel meer dan alleen het delen van kennis. Het is eigelijk een geheel nieuwe manier van leren en werken. Wil je er concreet mee aan de slag of meer weten? Lees dan het boek “Working out loud” van john stepper of Kennis delen: doe het nou! van Isabel De Clercq.