Wendbaarheid, hoe ontwikkel je dat als HR(D)-professional?

De trends binnen de Learning & Development wereld vragen aanpassing van de HR(D)-professionals. Kennis delen via vlogs, het maken van een podcast of zelf VR maken met een 360 video. Doe jij het al? De HR(D)-professional van nu heeft naast zijn L&D-instrumenten, strategisch inzicht en grondige kennis van de business ook zelf wendbaarheid nodig om te anticiperen op de vernieuwingen. Daarbij heeft de HR(D)-professional die wendbaar gedrag binnen zijn organisatie kan stimuleren zeker een streep voor. Maar hoe ontwikkel je wendbaarheid als HR(D)-professional?

Het zijn uiteindelijk de mensen die de wendbaarheid van je organisatie bepalen. Want zij zijn het die kansen kunnen zien en nieuwe paden kunnen inslaan en dus vormen zij echt de basis voor een wendbare organisatie. Daar is een bepaalde mindset en ambitie voor nodig. Professionals en teams die die mindset en ambitie in zich hebben, zijn in staat om zich wendkrachtig op te stellen en daarmee bij te dragen aan de wendbaarheid van hun organisatie.

De juiste mindset en ambitie

Wendkracht gaat over de mindset en de ambitie die mensen nodig hebben om wendbaar te zijn. Je mindset bepaalt wat je denkt en wat je doet. Wat moet je denken en doen om wendbaar te zijn? Geloof je dat je praktisch alles kunt leren? Verdiep je je in de veranderende wereld om je heen? durf je in beweging te komen? deel je jouw kennis en ervaring? Zonder de juiste mindset kom je niet in beweging op de veranderingen om je heen. Je ambitie om wendbaar te zijn, heb je nodig om in de toekomst ook wendbaar te zijn. Je kunt nú wel meegaan met de technologische vernieuwingen, maar blijf je dat ook doen? Heb je genoeg ambitie daartoe? Je hebt dus de juiste mindset en ambitie nodig voor wendbaarheid.

Met de juiste mindset en ambitie worden professionals en teams wendkrachtig. Maar wat boren mensen en teams nu precies aan om wendkrachtig te worden?

Lees hier het hele artikel van Natascha Wijnen.

Natascha Wijnen verzorgt tijdens het Next Learning Event een Learning Table (max 10 personen) over Wendkracht.

Na deze sessie:

  •     Heb je inzicht in de mindset en ambitie die mensen nodig hebben om wendbaar te zijn.
  •     Heb je ervaren welke acht samenhangende krachten wendbaar gedrag stimuleren.
  •     Kun je de wendkracht met mensen en teams in beeld brengen en vergroten.

Je krijgt een set wendkracht kaarten cadeau, zodat je er direct zelf mee aan de slag kunt!

Bekijk de sessie

 

 

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023