Podcast: Learning leadership: connecting business & learning

In een snel veranderende wereld moeten organisaties zich continu aanpassen. Hoewel L&D een belangrijke rol kan vervullen in het nadenken over het oplossen van (strategische) organisatievraagstukken die daarbij komen kijken, gaat dat in veel organisatie niet vanzelf. In deze podcast nemen Henriette & Evitha je mee in uitdagingen die komen kijken bij het “Interlocked” maken van learning & business:

  • Een helder positie nemen (en waarom het historisch te verklaren is dat L&D vaak een onduidelijke positie in de organisatie heeft)
  • Vertragen terwijl de ontwikkelingen snel gaan
  • Stakeholdermanagement & succesverhalen inzichtelijk maken
  • Het spanningsveld tussen commercie en didactiek

Sprekers: Henriette Kloots & Evitha Scharloo

Henriette is van huis uit organisatiepsycholoog. Leren heeft haar altijd geboeid. Het afgelopen jaar ontwikkelde ze een landkaart: “De wereld van Learning & Development- van leren naar presteren”, een visuele weergave van het vak. Vanuit haar eigen bedrijf Pink Coat bewandelde Henriette zelf ook verschillende paden: ze werkte binnen grote organisaties als ABN-AMRO, ICM en Booking.com, zowel als L&D-adviseur en later ook als opleider van L&D-professionals. Het laatste jaar verdiepte Henriette zich met name in leercultuur en psychologische veiligheid.

Evitha is senior L&D-consultant. Vanuit het HR-vakgebied en internationale recruitment, de enthousiaste stap naar L&D gemaakt. Na jarenlange corporate L&D-ervaring, richtte ze in 2021 haar eigen bedrijf op. Weefs Development, beweging creëren en het anders durven doen. Met een passie voor learning experience & game design ligt haar focus op duurzame ontwikkeling van medewerkers en organisaties.  Evitha staat bekend om haar analytische blik, het lef om buiten gebaande paden te treden en haar aanstekelijke energie. Let’s shake things up and create real impact!

Dit jaar ontwikkelde Henriette & Evitha samen een nieuwe kaart: “The World of Impact” die focust op de relatie tussen leren en de business. Ook starten ze samen het bedrijf Interlocked.

Beluister de podcast
Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024