Eigenwijze leeraanpak van jonge startup – met succes!

Mila-Marie Bleeksma, Founder van Listen & Learn, nam al op school de regie over haar eigen leren. Het blijkt een succesformule die halsoverkop wordt binnengehaald door uitgevers. Het platform Listen & Learn richt zich (nu nog) op het onderwijs, maar Mila-Marie ziet ook mogelijkheden in het bedrijfsleven.

Hoe het begon met haar eigen struggle met leren

Mila-Marie ontwikkelde het platform vanuit haar strijd met de leermiddelen die haar opgedrongen werden. In 2 VMBO vertelde haar mentor dat het, na heel wat onvoldoendes, ‘beter was om met haar handen te gaan werken’. Of er een andere mogelijkheid was dan begrippen stampen was niet aan de orde: het lukte niet, dus ze kon het niet.

Mila-Marie besloot haar lesstof in te spreken en dit dagelijks terug te luisteren: het werkte en werd haar succesvolle manier van studeren. Na VMBO werd het HAVO en vervolgens Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Uit onderzoek dat Mila-Marie afgelopen jaar uitvoerde, gaf meer dan 90% van de studenten aan behoefte te hebben aan leren door te luisteren. Ze startte haar eigen educast-organisatie: Listen & Learn. Inmiddels werkt Mila-Marie samen met drie grote uitgevers en staan de eerste twee ‘boeken’ online. De podcasts van Listen & Learn zijn ingedeeld op onderwerp uit het studieboek en duren maximaal een kwartier. Er wordt niet voorgelezen: de auteur van het boek vertelt. Begrip en context staan centraal, dit allemaal in een ‘vraag – antwoord’ format.

In deze podcast vertelt Mila-Marie over haar drang naar onderwijsvernieuwing en de samenwerking met uitgevers/auteurs om de zogeheten educasts tot stand te laten komen.

Mila-Marie is ook te vinden op het hoofdpodium van het Next learning Event 2020, waar ze vertelt over haar bijzondere idee. A new kid on the block. Heerlijk verfrissend! Lees hier meer over haar sessie.

Beluister de podcast over haar aanpak:

 

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023