Blockchain Cursus, gratis voor iedereen

Voor iedereen die van blockchain heeft gehoord, maar nog niet helemaal weet wat je ermee kunt doen, heeft de Dutch Blockchain Coalition (DBC) de Nationale Blockchain Cursus gelanceerd. Deze gratis cursus is te volgen via yOUlearn, het e-learning-platform van de Open Universiteit.

 

Blockchain, gratis en toegankelijk voor iedereen.

In de cursus licht een brede groep van blockchain-kenners de mogelijkheden en uitdagingen toe. Onder meer Prins Constantijn (TechLeap.NL) en oud-burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel (voorzitter Dutch Blockchain Coalition) komen aan het woord. Zij worden ondersteund door specialisten uit allerlei startups, bedrijven en organisaties die bij de coalitie zijn aangesloten en blockchain-toepassingen ontwikkelen.

 • Wat is het en hoe werkt het?
 • Hoe weet je wanneer je het kunt gebruiken?
 • En moet je kunnen programmeren om het toe te kunnen passen?
 • Wanneer heeft het meerwaarde?

Niet alleen vanuit de theorie, maar ook vanuit de praktijk.

 

Samenstelling online cursus

De bestaat uit zes verschillende modules, die in eigen tijd en tempo kunnen worden doorlopen (in ongeveer 10-12 uur). Naast een grondige uitleg over de werking van de techniek worden ook onderwerpen zoals het gebruik voor transacties (cryptocurrencies zoals bitcoin), evidence trails (van dataverificatie tot Self-Sovereign Identity) en de juridische en privacy-uitdagingen behandeld.

De online cursus is ontwikkeld door de kernpartners van de Dutch Blockchain Coalition in samenwerking met blockchain-expert Olivier Rikken, producent Crowdale en de Open Universiteit.

 

Door Wilfred Rubens.

Wilfred Rubens is onafhankelijk programma-adviseur van Next Learning. Hij volgt de ontwikkelingen in leren op de voet, ook de internationale websites en experts. Hij stelt kritische vragen bij alles wat hij leest en deelt dat met ons. Want niet alles wat je leest is waar en niet alle nieuwe zaken zijn nieuw en/of dé oplossing. Lees hier meer van Wilfred.

Tijdens Next Learning Event 2020 is er veel aandacht voor DATA.

 • KEYNOTE Regan Kirk gaat in op de noodzaak van nieuwe competenties.
 • In de LEERTRACK DATA gaan we naar een praktischer level:
  1: De systemen praten met elkaar: Heb jij ook een oerwoud van losse platforms en systemen? Zo heb je een ECO-systeem!
  2: Jouw rol en nieuwe talent: Data-kennis: dé belangrijke nieuwe competentie voor L&D!
  3: Werken met data: Praktisch Learning Analytics voor kwaliteit, business outcomes, efficiency en personalisering.
Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023