WORK & CONNECT | Van Opdrachtnemer naar Strategisch Partner: De Reis van een ROI Professional

Ontdek in 55 minuten hoe Marlieke Ketelaars, voormalig Academy Manager bij Van Oord, de uitdagingen overwon om vroegtijdig betrokken te worden bij het analyseproces van leerbehoeften. Deze workshop neemt u mee op een reis vol inzichten en strategieën om als leerprofessional een strategische businesspartner te worden. U leert hoe u zich kunt positioneren om invloed uit te oefenen op de besluitvorming en hoe u leerinitiatieven kunt koppelen aan bedrijfsdoelstellingen. Via interactieve elementen en reflectieoefeningen krijgt u tools in handen om uw rol binnen de organisatie te transformeren

“Van opdrachtnemer tot strategisch partner” is samen met  Rendement van Al You Can Learn”  een diepgaandere sessie van De workshop “Academies met Impact”.

Elk van deze workshops draagt bij aan een geïntegreerde benadering van effectief leren binnen uw organisatie, met “Academies met Impact” als het fundament voor organisatorische inzichten en de andere twee als praktische verdiepingen in specifieke domeinen.

Toepassingsdoel(en):

  1. Strategieën om vroegtijdige betrokkenheid bij het analyseproces van leerbehoeften te waarborgen.
  2. Methoden om leerinitiatieven effectief te koppelen aan bedrijfsdoelstellingen.
  3. Technieken om de investering in leren te verantwoorden tegenover stakeholders.

Deelnemers kunnen direct na de workshop “De ROI Professional als Business Maker” de volgende dag in hun praktijk toepassen: strategieën voor het versterken van hun positie als strategische partner binnen hun organisatie, methoden om leerinitiatieven aan te passen aan bedrijfsdoelstellingen, en technieken voor het effectief communiceren en verantwoorden van de waarde van leerprogramma’s aan stakeholders. 

DOTS: Impact maken & aantonen 

Doelgroep: Deze workshop is bijzonder relevant voor L&D professionals, HR-adviseurs, opleidingsmanagers, en iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen en implementeren van leerstrategieën binnen hun organisatie.

Materiaal: www.roiinstitute-europe.com 

Vervolgaanbod:

ROI Certificeringsprogramma, ROI Advanced, ROI bootcamp, ROI studies

Marlieke Ketelaars – ROI practitioner L&D Consultancy

Verbinder | Doortastend | Resultaatgericht

Leren en ontwikkelen zijn een rode draad in de loopbaan van Marlieke Ketelaars. Als psycholoog (2000, Tilburg University) werkt ze meer dan 10 jaar aan de verdere professionalisering van mbo en hbo docenten en management.  Als Manager Development (2012-2020) heeft ze bij Van Oord, een wereldwijde maritieme aannemer, een professionele prijswinnende academy kunnen bouwen. Van het slim organiseren van de ‘ license to operate’ tot strategische verandertrajecten; haar rol als Manager Development droeg steeds meer bij aan de businessresultaten. Toen ze in 2015 de ROI practitioners opleiding voltooide, had ze de kans om het jaarlijkse gesprek over het budget om te draaien: van kostenpost naar investering. Dit betekende een volgende professionalisering van de academy: welke waarde dragen we bij en hoe tonen we dat aan? Spannend en leerzaam proces, waarbij L&D aan andere tafels een andere taal leert praten en zichzelf en de organisatie uitdaagt alleen dat te doen wat aantoonbaar waarde toevoegt.  Inmiddels is ze certified ROI practitioner en vanuit Marlieke L&D Consultancy als interimmer actief bij verschillende organisaties die hun academy willen (door-) ontwikkelen. Ze gaat voor beweging, dat er zichtbaar wat gebeurt en verandert, voor individuen èn in organisatieresultaten. 

Connect met Marlieke

Klaas Toes – CEO ROI Institute Europe

ROI | Evalueren | Rapporteren

Klaas, een bevlogen econoom, begon in 1987 met het ontdekken van het rendement van talent ontwikkeling. De tastbare waarde hiervan drijft hem, wat leidde tot de oprichting van het ROI Institute Europe in 1998. In de toen nog nieuwe wereld van People Analytics inspireerde hij, met ondersteuning van toonaangevende instellingen en bedrijven, professionals om de waarde van leren te meten, te evalueren en te rapporteren.

Hij werd in 2013 de Europese partner van het ROI Institute en diende van 2015 tot 2020 bij The Conference Board als Council Director People Analytics. Klaas, nu actief als spreker, docent, auteur en onderzoeker, gebruikt zijn expertise om de waarde van leren te concretiseren.

Connect met Klaas

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024