WORK & CONNECT | Ontwikkel op eigen-wijze een dynamische leercultuur in groepen & teams

Hoe kun jij de diversiteit en dynamiek in een groep benutten zodat er een bloeiende leercultuur ontstaat?

Veel van de bedrijfskundige modellen over teams en groepsdynamica zijn gericht op overeenkomsten, niet op verschillen – dat ontdekte Jeanine tijdens haar promotie-onderzoek. Ze werd nieuwsgierig: hoe kunnen we, naast het gebruik van theorie, dicht bij onze eigen wijsheid en ervaring blijven? Ze gelooft dat er dan meer nuance en waardering voor verschil komt in ons denken en handelen in groepen – broodnodig voor een leercultuur anno 2024.

Tijdens haar workshop geeft ze een andere kijk op groepen, geïnspireerd door haar mixed roots (Antilliaans-Nederlands) en de muzikaliteit die ze van jongs af aan heeft ontwikkeld. We gaan experimenten met werkvormen die voor beweging in de groep zorgen.

Ook zal Jeanine je uitdagen om de ruimte op te zoeken voorbij de klassieke kaders: hoe kun jij vanuit jouw talent of ervaring een eigen-wijze interventie doen, een werkvorm of workshop ontwikkelen?

Toepassingsdoel(en):

  • Inspiratie voor het ontwerp van leerinterventies
  • Meer zelfvertrouwen en authenticiteit in het begeleiden van groepsgesprekken

DOTS: Talent ontwikkelen, Inclusief zijn

Doelgroep: Beginnende tot gevorderde uitvoerende L&D trainers die groepen/groepsgesprekken faciliteren of inspiratie zoeken voor het design van een programma/interventie.

Jeanine Jansen – Docent, coach en programmamaker Nyenrode Business Universiteit & Remember the Talent

Groepsdynamica | Diversiteit | Leercultuur

Jeanine Jansen is docent & programmamaker bij Nyenrode Business Universiteit. Sinds 2005 begeleid ze teams, leiders en talenten. Ze combineert kennis van persoonlijke ontwikkeling en groepsdynamica met de nieuwste inzichten uit de veranderkunde. Anderen kenmerken haar stijl als bevlogen, eigenwijs en betrokken. Leren doet Jeanine o.a bij Ashridge (PhD in Organizational Change) en ITIP (Instituut voor Integrale, Toegepaste Psychologie).

Connect met Jeanine.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024