WORK & CONNECT | Flexibel ontwerpen: 3 ontwerptechnieken voor leerinterventies

Als Opleidingsadviseur of Trainer heb je ervaren dat het vooraf dichttimmeren van een leerinterventie niet werkt: een programma van 9.00-17.00u waarbij elke minuut gepland is, zorgt ervoor dat er niet ingespeeld kan worden op wat er leeft of ontstaat. Aan de andere kant, een programma leeg laten om te ‘ werken met wat je hebt’ kan ook voor doelloosheid zorgen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je wel een plan hebt, maar er ook flexibel van kan afwijken? Hiervoor zijn verschillende ontwerpmodellen en spreker Laura van den Ouden laat ons deze 3 manieren ervaren. Zij reist de wereld over in een zeilboot en heeft als geen ander ervaren dat een doel hebben nodig is, maar de weg er naar toe niet altijd hoeft te verlopen zoals je gepland hebt. Sterker nog, haar motto is: ‘ Een plan maak je om er van af te kunnen wijken’. Hoe dit werkt, ervaar je in deze praktische workshop!

Toepassingsdoel(en):

  • je hebt 3 ontwerpmodellen ervaren die je kunnen helpen om flexibel leerinterventies te ontwerpen
  • je weet hoe je een plan kan hebben voor leren en ontwikkelen om er toch doelgericht van te kunnen afwijken
  • je hebt voorbeelden gezien van leerontwerpen die inspelen op het moment en doelgericht blijven

DOTS:

  • Passende leerinterventies ontwerpen

Doelgroep:

Ontwikkelaars, Opleidingsadviseurs, Trainers. Het kunnen ZZP-ers zijn of interne professionals. Niveau: uitvoerend tot strategisch en expertise nodig voor dit ontwerp is medior tot gevorderd. Je moet al wel wat ervaring hebben in leerinterventies ontwerpen in organisaties of voor opdrachtgevers.

Vervolgaanbod:

 https://experttrainers.nl/adviesvaardigheden-voor-ld-ers/

Laura van den Ouden – Trainer, adviseur, auteur Expert Trainers

Online Didactiek | Transfer | Adviesvaardigheden L&D

Laura van den Ouden is 25 jaar actief in het vak van L&D, heeft 6 boeken geschreven en is in 2020 verkozen door NOBTRA tot Trainer van het Jaar. Zij geeft Train de Trainer en Opleidingskunde aan (zelfstandige) trainers, HR en Academies. Ze is regelmatig gastspreker op (buitenlandse) congressen en reist met haar man via hun catamaran de wereld over. 

Connect met Laura.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024