WORK & CONNECT | Digital Leadership Game: ervaar hoe succesvol leiding te geven aan digitale transformatie

Welke uitdagingen komen op je pad als je digitalisering wilt laten slagen voor jouw organisatie? Hoe zorg je dat medewerkers in korte tijd ervaren welke competenties komen kijken bij digitale projecten? Hoe zorg je dat kansrijke ideeën vertaald worden naar concrete haalbare concepten?

Maak kennis met één van de meest succesvolle interactieve leerinterventies op gebied van digitale transformatie die we inzetten in onze programma’s. De Digital Leadership Game laat je in simulatie ervaren welke verschillende rollen nodig zijn als je effectief sturing geeft aan digitaliseringsinitiatieven. Je wordt geconfronteerd met enkele uitdagingen binnen een fictieve organisatie waar digitale transformatie essentieel is en je leert begrijpen welke leiderschapsrollen hier veelal bij komen kijken.

Tijdens deze workshop krijg je een voorproefje van de Digital Leadership Game, laten we zien hoe de game ingezet kan worden bij leerprogramma’s en delen we enkele succesverhalen van organisaties die de game met plezier hebben ingezet. 

Toepassingsdoel(en):

Ervaar welke competenties en leiderschapsrollen ingezet kunnen worden bij aansturen digitaliserings projecten 

DOTS: Talent ontwikkelen, Passende leerinterventies ontwerpen, Innoveren

Doelgroep: L&D adviseur, Management, Medior expert, affiniteit met digitale transformatie 

Materiaal: https://www.vlerick.com/nl/inzichten/hoe-verschillende-types-van-leiderschap-bijdragen-aan-het-succes-van-je-digitale-transformatie/

Vervolgaanbod: https://www.vlerick.com/nl/opleidingen/opleidingen-in-digitale-transformatie/digital-leadership/#foldable_item_detailed_programme

Karlien Vanderheyden – Professor Organisational Behaviour Vlerick Business School

Digital leadership | People Management | Skills of the Future 

Karlien Vanderheyden bestudeert de sociale intelligentie van mensen en de manier waarop individuen de prestaties van organisaties kunnen verhogen via hun interactie met anderen. Ze doceert communicatievaardigheden, stijlen en gedragingen – inclusief cognitieve stijlen, besluitvorming en valkuilen binnen teams. 

Connect met Karlien

Ignace Decroix – Research Associate in Organisational Behaviour & Digital Transformation Vlerick Business School

Human-centric digital transformation | Trustworthy technology | Organisatinal Behaviour

Ignace Decroix is Doctoral Researcher aan Vlerick en de Universiteit Gent. In zijn onderzoek neemt hij het vertrouwen of wantrouwen tussen mens en machine onder de loep. Ook gaat hij na hoe bedrijven hun werknemers kunnen stimuleren om de beschikbare technologie ten volle te benutten. Ignace is coauteur van Digital at Heart – How to Lead a Human-Centric Digital Transformation. Zijn boodschap voor bedrijven die succes willen boeken bij hun digitale transformatie? Kijk eerst naar je werknemers en beperk je niet tot de technische kant van het verhaal. De werknemers zijn volgens hem de echte troeven voor digitale verandering in een bedrijf. 

Connect met Ignace

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024