SHOW & CONNECT | Leren en ontwikkelen met meetbaar business resultaat: professionaliseren van de KPN salesorganisatie

Hoe draagt structureel meten en in kaart brengen van gedrag, activiteiten en organisatiefactoren bij aan het verbeteren van de performance? In deze workshop presenteren Twan Bijsterveld (Navigator) en Erwin Toet (KPN) de case rondom de professionalisering van de salesorganisatie van KPN. Door voorafgaand aan het ontwikkelen van een leertraject te starten met meten en analyseren, en dit vervolgens structureel te blijven doen, is een steeds dieper inzicht ontstaan van de factoren die de performance van de salesorganisatie versterken of juist belemmeren. Deze case is niet alleen een prachtig voorbeeld hoe je meetbaar aantoont dat leren en ontwikkelen bijdraagt aan het realiseren van businessdoelstellingen. Uit de case blijkt ook dat het meten helpt om zicht te krijgen op welke andere factoren de performance van mensen beïnvloeden in de organisatie, waardoor de impact van het leren wordt versneld of juist belemmerd. 

Toepassingsdoel(en):

  1. Hoe pas je als L&D professional het continu meten van gedrag, activiteiten en context toe om gerichte keuzes te maken
  2. Hoe verstevig je je positie als L&D professional met behulp van data en analyses

DOTS: Performance verbeteren, Impact maken & aantonen

Doelgroep: (senior) L&D professionals, HR managers

Twan Bijsterveld – Partner bij Gooiconsult Groep

Helikopter view |  Gaan voor business resultaat | Lef om zaken te benoemen

Al zo’n 30 jaar hou ik me bezig met vraagstukken rondom leiderschap, sales, teams en rendement van leren. Ik hou ervan om deze vraagstukken in co-creatie vast te pakken (wat is de uitdaging?), in kaart te brengen (wat helpt wel en wat helpt niet?), oplossingsmogelijkheden te ontwikkelen (training is hierin niet altijd zaligmakend!) en deze systematisch uit te rollen én te meten (strakke executie met focus!).

Connect met Twan

Erwin Toet – Lead Sales Enablement KPN

Projectmatig werken |  Teamspeler | Mensen in beweging brengen

Ik werk inmiddels ruim 10 jaar bij KPN en heb in die jaren tal van verschillende projecten begeleid, zoals de introductie van 4G commerciële producten, het transformeren van afdelingen naar agile werken en de afgelopen drie jaar het implementeren van nieuwe manieren om de Sales organisatie te ontwikkelen. Ik word vooral gedreven door het realiseren van betekenisvolle resultaten met een team en haal veel plezier uit de ontwikkeling van individuen en teams. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen groeien en trots zijn op het resultaat dat ze behalen.

Connect met Erwin

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024