SHOW & CONNECT: Holistische Innovatie voor ZorgWise: Veranderen, Efficiënt Leren en Schaalbaar Groeien

In deze klantcase presenteren Femke (Next Learning Valley) en Angelique (ZorgSaam) de strategische aanpak voor het ZorgWise-project in Zeeland. Dit omvat de samenwerking van zeven Zeeuwse zorginstellingen aan een gezamenlijk leerplatform, met focus op verandermanagement, efficiënt tijdsgebruik en schaalbaarheid. Gestart wordt met een gestructureerd programma gericht op betrokkenheid en communicatie, waarbij individuele behoeften en weerstanden worden geïdentificeerd. Leermodules worden gekozen, afgestemd op specifieke taken van zorgmedewerkers, met keuzevrijheid in het aantonen van bekwaamheid. Een intelligent leersysteem volgt individuele leertrajecten, past herhalingen aan op dagelijkse werkzaamheden en creëert gepersonaliseerde en sociale leerroutes. Een flexibel platform groeit mee met zorginstellingen. Uitwisseling tussen (zorg)organisaties optimaliseert kosten en bevordert een gezamenlijke kennisbank. Deze holistische aanpak benadrukt betrokkenheid, maatwerk en schaalbaarheid voor een succesvolle implementatie van ZorgWise in de Zeeuwse zorgsector.

Toepassingsdoel(en):

“1. Implementatie van Verandermanagementprogramma:

Deelnemers kunnen de principes van het gestructureerde verandermanagementprogramma toepassen in hun organisaties. Ze leren betrokkenheid, communicatie, en het adresseren van individuele behoeften en weerstanden effectief in te zetten bij veranderingsprocessen.

  1. Efficiëntere Leermodules Ontwikkelen:

Deelnemers zijn in staat kortere, taakgerichte leermodules te kiezen/ontwikkelen die aansluiten bij de specifieke behoeften van zorgmedewerkers. Ze kunnen deelnemers ook keuzevrijheid bieden in het aantonen van bekwaamheid, wat de relevantie en effectiviteit van leerervaringen vergroot.

  1. Toepassen van Personalisatie in Leertrajecten:

Deelnemers kunnen intelligente leersystemen implementeren die individuele leertrajecten volgen en automatisch herhalingen aanpassen op basis van dagelijkse werkzaamheden. Ze leren ook systemen inzetten om gepersonaliseerde en sociale leerroutes voor medewerkers te creëren, waardoor het leerproces meer op maat en betrokken wordt.

DOTS: Leercultuur stimuleren

Doelgroep: “Deze sessie is met name interessant voor:

Rol:

L&D-professionals (Learning and Development): Die betrokken zijn bij het *strategisch* ontwerp en de implementatie van leerplatforms binnen organisaties.

Trainers en -ontwikkelaars: Die verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van leerinhoud en -ervaringen in de zorgsector.

Adviseurs op het gebied van verandermanagement: Die zich bezighouden met het begeleiden van organisaties bij veranderingsprocessen.

Niveau:

Van uitvoerend tot managementniveau: De sessie biedt inzichten die relevant zijn voor professionals op verschillende hiërarchische niveaus, aangezien het zowel de operationele efficiëntie als de strategische implementatie behandelt.

Expertise:

Geschikt voor zowel beginners als gevorderden: De sessie biedt een holistische benadering, waardoor zowel nieuwkomers in het vakgebied als ervaren experts waardevolle inzichten kunnen opdoen over verandermanagement, efficiënt tijdsgebruik en het personaliseren van het leerproces in de zorgsector.”

Femke Geerts – Expert Gepersonaliseerd Leren Next Learning Valley

Gepersonaliseerd & sociaal leren | Strategie | Stakeholdermanagement 

Femke Geerts heeft een sterke passie voor gepersonaliseerd en sociaal leren. Ze heeft uitgebreide ervaring in projectmanagement, strategieontwikkeling en stakeholdermanagement, en werkt graag leerervaringen die de groei en ontwikkeling van individuen bevorderen.

Ze gelooft dat leren een sociaal proces is en streeft ernaar een omgeving te creëren waarin mensen kunnen leren van elkaar en elkaars unieke perspectieven kunnen benutten.

Connect met Femke

Angelique Mahu – Implementatiemanager en Adviseur Opleidingen ZorgSaam

Passie voor leren | Opleidingsadviseur | Actieve rol in implementatie

Angelique Mahu is een enthousiasteling met betrekking tot alles wat met leren te maken heeft. Na de Master Opleidings- en Onderwijswetenschappen werkt ze nu als opleidingsadviseur in de zorg. Hier maakt ze deel uit van het overkoepelende ZorgWise-team om het leerplatform bij haar in de organisatie te implementeren.

Connect met Angelique.

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024