SHOW & CONNECT | Hoe LUMC van de werkplek de beste opleidingsplek maakt!

Het innoveren van leren en ontwikkelen. Iets waar L&D professionals, zeker in de zorg, in de dagelijkse praktijk steeds meer mee te maken krijgen. Vanuit het traditionele klassikale model, beweegt leren zich steeds meer naar het leren op de werkplek. Dat vraagt om een nieuwe denkwijze. Maar: hoe pak je dat aan?

Het innovatieve leerecosysteem AskLUMC -ook wel Digitale Coach genoemd- brengt bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) het leren naar de werkplek. Dit maakt het leren voor de medewerkers toegankelijker én slimmer (op het juiste moment en op de juiste plaats). Daarbij wordt het leren, ontwikkelen en opleiden gekoppeld aan de performance van de zorgmedewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt.

Hoe heeft LUMC dit aangepakt? En wat zijn de resultaten? Na een introductie van Alfred Remmits, CEO van Xprtise, vertelt Mia Cools, adviseur onderwijs bij de zorgopleidingen van het LUMC in deze sessie wat zij de afgelopen jaren -samen met Xprtise- hebben gedaan om van de werkplek de beste opleidingsplek te maken.

Toepassingsdoel(en):

  1. Geïnspireerd raken in het zélf toepassen van werkplekleeroplossingen.
  2. Verdieping zoeken in de 5 Moments of Need methodologie.
  3. Verdieping zoeken in de mogelijkheden van het implementeren van een Digitale Coach.

DOTS: Passende leerinterventies ontwerpen, Performance verbeteren

Website: https://www.5momentsofneed.nl/zorg/

Vervolgaanbod: https://www.5momentsofneed.nl/performance-journey/performance-journey-goes-dutch-2024/

Alfred Remmits – CEO Xpertise

Innoveren | expert | ondernemer

Alfred Remmits is ruim 35 jaar actief in de wereld van Leren & Ontwikkelen en verzorgt regelmatig workshops en opleidingen over de trends in leren en ontwikkelen, met name het op een innovatieve wijze ontwikkelen van werkplekleeroplossingen. Alfred is oprichter van Xprtise een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen, met kantoren in Nederland en Amerika.

Connect met Alfred

Mia Cools – Adviseur onderwijs zorgopleidingen LUMC

Innoveren | change management | opleiden

Mia Cools is adviseur onderwijs bij de zorgopleidingen van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). Zij is zo’n 20 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige op diverse afdelingen en vervolgens het onderwijs binnen de zorg ingerold. Waar zij zich eerst bezig hield met de traditionele manieren van leren, houd zij zich de afgelopen jaren bezig met het innoveren van leren en het leren op de werkplek.

Connect met Mia

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024