KEYNOTE CONNECTING TECHNOLOGY | Beter, leuker sneller. Optimaal ontwikkelen met AI.

Oké, allemaal leuk en aardig die (generatieve) AI, superhandig voor samenvattingen en mooi geschreven mailtjes of sollicitatiebrieven, maar hoe kom je als L&D’er nu eigenlijk écht tot beter, leuker, sneller met hulp van AI?’

Dit de centrale vraag van Barend en Ilona, die ze in hun keynote proberen te beantwoorden. Met humor en praktijkvoorbeelden demonstreren ze hoe AI van idee tot uitvoering het werk van de L&D’er kan ondersteunen. Daarbij wijzen ze natuurlijk ook op valkuilen, want ja, soms leidt AI misschien wel tot ‘slechter, saaier, trager’ en dat moeten we zien te voorkomen. Lekker praktisch dus, en als kleine tip van sluier: het publiek doet mee.

DOTS: Ondersteunende leertechnologie, Innoveren

Barend Last – Schrijver, docent & onderwijsadviseur

Innovatie | Chat-GPT | Didactiek

Barend begon als leerkracht in het basisonderwijs, waar zijn passie voor innovatie ontstond. Hij interesseerde zich vooral voor de vraag: ‘Waarom doen we eigenlijk wat we doen?’ Hij verhuisde daarom naar de wetenschappelijke wereld en werkte daar onder meer als docent, consultant, manager en onderwijsmaker in verschillende lagen van het onderwijs. Inmiddels is hij zelfstandig consultant, docent, trainer en veelgevraagd spreker op het gebied van blended leren, didactiek, EdTech en AI. Barend schreef daarnaast verschillende boeken, zowel voor kinderen als volwassenen, waaronder Blended learning in de praktijk (2022) en Chatten met Napoleon (2023). Hij is oprichter en eigenaar van zijn eigen trainings- en adviesbureau Buro Mindshift.

Connect met Barend

Ilona Boomsma – zelfstandig L&D Consultant

Optimaliseert L&D | Expert Chat-GPT | Evalueren & Transfer

Ilona werkt als zelfstandig Learning & Development Consultant. Met een master onderwijswetenschappen op zak maakt ze wetenschap praktisch. Dat is de reden dat ze in 2021 de award voor L&D professional van het jaar van Develhub kreeg. Ilona specialiseert zich in het maken én het meten van de impact van leren. Het afgelopen jaar experimenteerde ze daarnaast honderden uren met generatieve AI en maakt ze ook hier de vertaalslag naar ons vakgebied. In 2024 komt het boek Beter Leuker Sneller uit dat ze samen met Barend en Jean-Luc schrijft om jou te helpen slim met gen AI om te gaan.

Connect met Ilona

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024