RKA gaat LXP

Hoe zorg je dat 15.000 vrijwilligers van start kunnen met een op maat samengesteld en persoonlijk leerdashboard? Voor die uitdaging stonden Rode Kruis Nederland en Next Learning Valley samen. Belangrijk was de Visie 2025 van het Rode Kruis, waarin vrijwilligers op een leuke manier bevoegd en bekwaam worden en blijven, en meer eigen regie pakken op hun leer- en ontwikkelproces.

De samenwerking begon met het samenstellen van een klimaat van succes, waarna concrete pilots werden geïntroduceerd en opgeschaald, en de implementatie van een Learning Suite werd gerealiseerd. Tijdens deze samenwerking zijn de concepten van gepersonaliseerd-, sociaal- en data-gedreven leren toegepast.

Max Mertens, Expert Learning Analytics Next Learning Valley

Max Mertens is data-enthousiasteling, organisatiepsycholoog en actief als onderwijswetenschapper om organisaties en instellingen te ondersteunen in het implementeren en optimaliseren van leerprocessen met moderne leer- en analysetechnologieën. Hierin maakt Max veelvuldig gebruik van Learning Record Stores als middel om alle leerdata binnen organisaties en instellingen bijeen te brengen, om zo waardevolle analyses en rapportages te creëren – en deze zelfs te automatiseren – op schaal.  

Ernst-Jan van Unen, Expert Personalized Learning Next Learning Valley

Ernst-Jan van Unen dacht als kind op school al: “Kan dit niet anders?” Begonnen als leerkracht in het basisonderwijs, werkt hij ondertussen ruim tien jaar als onderwijskundig consultant met de missie: van leren weer een ervaring maken! 

Ernst-Jan: “Daarom ben ik er voor organisaties die het daadwerkelijk anders willen aanpakken. Voor bedrijven die leren – waar het kan – online willen inzetten en – waar het moet – offline kunnen organiseren.” 

Next Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024