Er is veel meer dan online een huiswerkopdracht en daarna een fysieke bijeenkomst. Maar hoe kom je op andere, inspirerende aanpakken? In deze sessie werk je met 2 methodes die helpen om innovatief te denken. Ingrediënten: een casus uit de praktijk, een toolset en de denkkracht van wat collega-deelnemers. Je gaat gegarandeerd naar huis met een paar goede en praktische ideeën op zak.
Joitske Hulsebosch Consultant blended en online leren Ennuonline.
“Ik ben geïntrigeerd door alle ontwikkelingen rond innovatief leren met technologie. Van een goed blended ontwerp tot leren via chatbots. Ik heb de start van het internet gemist toen ik in 1995 in Mali werkte maar dat heb ik volop ingehaald.
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe tools en platformen (ik probeer elke maand minstens 1 nieuwe tool uit :). Zodat ik vernieuwende toepassingen voor leren en kennisdelen kan bedenken. Ik help leerprofessionals in de stap van klassiek naar innovatief leren. Ik kan anderen enthousiast maken door positieve ervaringen met nieuwe technologie.
Ik werk samen met Sibrenne Wagenaar in Ennuonline. De praktijk staat voor ons op nummer 1. We houden van schrijven en delen veel in blogs, maar ook in boeken. Ons laatste boek is Blended leren ontwerpen.
Specialteiten zijn: Ontwerpen en faciliteren van blended leren. Kiezen van de juiste tools en platformen. Opzetten van communities of practice en netwerken. Continue (knowmadisch) leren in organisaties. Hybride bijeenkomsten.”
Sibrenne Wagenaar Adviseur en ontwerper van online en blended leren Ennuonline.
Ik ondersteun organisaties die werken met blended leerinterventies en die informeel leren en leren in netwerken een warm hart toedragen. Op het vlak van leertrends en technologie probeer ik goed op de hoogte te blijven.
Samen met Joitske Hulsebosch verzorg ik leergangen over online en blended leren. Daarnaast ontwikkelen we spelvormen, interactieve werkvormen en bloggen we actief. Ons laatst geschreven boek is Ontwerpen van Blended Leren. En een belangrijke leerplek voor mijzelf? Het faciliteren van de actieve community LOSmakers